Favorite
Ultimele comentarii
Fără comentarii
Căutare în blog

Vrei să deschizi o pizzerie? Află de ce echipamente ai nevoie!

Postat pe3 Săptămâni in urma

Pizza este una dintre cele mai îndrăgite mâncăruri din întreaga lume. Originar din Napoli, în secolul al X‑lea, termenul de pizza are mai multe interpretări şi poate fi tradus drept pâine plată sau porţie.Pizza a apărut în secolul IX. Din secolul al XIV-lea, cuvântul a fost asociat mai degrabă cu pâinea plată acoperită cu brânză. Fiind o mâncare ușor de preparat și delicioasă, a căpătat un bun renume. Fiecare regiune din Italia are rețete proprii cu ingrediente locale şi mirodenii speciale. Fie că este cu carne sau fără, pizza este una dintre cele mai apreciate mâncăruri.

Utilajele și bucătăriile specifice pizzeriilor au evoluat în timp, pentru a satisface nevoile pieței și a crea cele mai bune preparate, într-un timp cât mai scurt. Bucătăriile mititele ale caselor din Italia au fost înlocuite, în timp, cu utilaje profesionale HoReCa pentru pizzerii, care simplifică procesul preparării și asigură o durabilitate mai mare. Chiar și la utilizare aproape continuă, uzura acestor aparate este minimă.

Printre cele mai recomandate echipamente pentru pizerii sunt cele realizate in Italia, acestea fiind rezultatul vastei experienţe în prepararea de pizza, la nivel profesional, din tratorii şi pizzerii cu renume. Din experiența Gastroprofesional, cele mai căutate echipamente pentru pizza sunt cele italienești, de o calitate exemplară, dar care prezintă şi un raport calitate-preţ bun. De aceea am decis să aducem gama Prismafood, un furnizor de top de echipamente HoReCa pentru pizzerii, ce oferă o gamă completă de utilaje profesionale pentru crearea unor capodopere culinare ca în Napoli. Clienţii noştri sunt foarte mulţumiţi de echipamentele Prismafood, iar Gastroprofesinal pune la dispoziţie o gamă variată de piese de schimb, asigurând o durată mai mare de viaţă şi utilizare.

Cele mai importante echipamente pentru pizzerii includ dulapurile frigorifice pentru materie primă, mesele de lucru, chiuvetele, mașinile de prelucrare a legumelor, mesele frigorifice, vitrinele frigorifice pentru ingrediente, malaxoarele pentru aluat, mesele frigorifice pentru pizza, vitrinele pentru ingrediente, cuptoarele pentru pizza, hotele profesionale, accesoriile pentru cuptoarele de pizza și vitrinele calde pentru produsele finite.

În general, recomandăm clienților să contacteze un consultant Gastroprofesional pentru a găsi împreună cele mai bune soluții de echipare a unei bucătării profesionale pentru pizza, deoarece utilajele necesare au anumite dimensiuni și au capacitatea de producţie mai mare sau mai mică, în funcție de nevoile business-ului. În plus, pornind de la dimensiunea spațiului de preparare, putem alege împreună cuptoarele pentru pizza și celelalte utilaje de bucătărie potrivite pentru fiecare client în parte, pentru a crea un mediu de lucru ușor de folosit, în care spaţiul disponibil este utilizat la maximum.

 

Cuptorul de pizza - elementul central al unei pizzerii

Un cuptor profesional pentru pizza face diferența, pentru că te ajută să gătești rapid pizza de o calitate excelentă. Cuptoarele pentru pizza pot fi pe gaz, electrice sau pe lemne. Se mai diferențiază și în funcție de numărul de pizze ce pot fi preparate simultan, dar și prin numărul de camere de preparare. Cuptorul poate fi digital și poate avea dospitor inclus, ca în cazul Visiome Light Edition 99L/CAcest model specific include chiar și hota. 

 

Malaxorul – pizza bună se cunoaște după aluat

Deși cuptorul este clar cel care dă aroma specifică și prepară pizza cu o coacere perfectă, totuși, fără un aluat de calitate, pizza nu va fi reușită.

În pizzerii, unul dintre cele mai importante echipamente este malaxorul pentru aluat. Malaxorul amestecă perfect aluatul și asigură o coacere uniformă. Malaxoarele se diferenţiază prin viteză și cantitatea de aluat care poate fi amestecată. Spre exemplu, pentru o bucătărie mică – cu o capacitate de preparare limitată – malaxorul pentru 25 de kg de aluat de la Prismafood, poate fi soluția ideală. Acesta este potrivit pentru aluat de pizza, dar și pentru alte produse de panificație.

  

Formatorul de aluat, recomandat pentru pizzeriile cu volum mare

După ce se prepară aluatul, acesta trebuie întins pentru a putea fi pregătită pizza. Pentru bucătăriile cu volum mare, recomandăm formatoarele de aluat cu dimensiunile standard pentru pizza rotundă. Există atât formatoare de aluat pentru pizza, cât și formatoare de aluat pentru pizza și paste, potrivite pentru cei care prepară mai multe tipuri de produse făinoase. Gastroprofesional pune la dispoziţia pizzeriilor diferite modele de formator de aluatcu capacitate variată (de la 220 de grame până la 30 de kilograme), potrivite pentru toate bugetele.

 

Vitrinele frigorifice – echipamente HoReCa indispensabile

În orice bucătărie în care se prepară alimente, vitrinele frigorifice sunt unele dintre cele mai utile  echipamente profesionale. Calitatea produselor este dată şi de refrigerarea corespunzătoare a ingredientelor. De aceea oferim servicii de consultanță pentru a alege vitrinele frigorifice potrivite business-ului, spațiului și bugetului clienților noștri. În plus, în funcție de zonă, asigurăm și montajul vitrinelor frigorifice.

 

Accesorii pentru preparare – pentru pizza mai bună ca în Italia.

Fie că vorbim de tăvi sau de lopeți pentru cuptorul de pizza, perii de curățat pentru cuptoare, suport pentru lopeți de pizza sau plase pentru pizza, accesoriile reprezintă un detaliu ce nu trebuie neglijat. Anumite accesorii se potrivesc cu anumite utilaje, de aceea este important ca acestea să fie cumpărate împreună.

 

Vitrina caldă pentru expunere – păstrează pizza caldă


În funcție de specificul business-ului, o vitrină caldă pentru pizza se pretează foarte bine pentru cei care vând pizza la felie. Clienții sunt fericiți pentru că pot alege felia dorită, văd ingredientele și primesc pizza caldă. Sunt mai multe variante de vitrine care păstrează mâncarea caldă, un exemplu este vitrina orizontală Pastella de la firma IGLOO.

O pizzerie este o investiție profitabilă, mai ales că românii preferă să mănânce pizza atunci când ies în oraș și să comande pizza atunci când sunt cu prietenii acasă. Totul pornește de la echipamentele profesionale cu care ne dotăm bucătăriile. Acestea reprezintă o componentă esențială pentru orice business gastronomic de succes, iar Gastroprofesional este partenerul tuturor antreprenorilor care doresc să facă primul pas în lumea savuroasă a pizzeriilor.

Lasă un comentariu
Lasa un răspuns
Vă rugăm login pentru a posta un comentariu.

Cont

Click pentru mai multe produse.
Nu au fost găsite produse.

Meniu

Crează un cont gratuit pentru a salva produsele favorite.

Autentificare