Favorite

Echipamente profesionale pentru bucătăria unei grădinițe din Bacău

Postat pe22-11-2022

Din pasiunea pentru gastronomie și dorința de a fi tot mai buni în ceea ce facem se nasc proiecte frumoase. Așa este și proiectul de amenajare și modernizare a unei bucătării profesionale din cadrul unei Grădinițe din Bacău.

Ne-am bucurat foarte mult că putem contribui la realizarea unui spațiu potrivit pentru prepararea alimentelor pentru copii. Cei mici au nevoie de mâncăruri diversificate, proaspete și realizate la cele mai înalte standarde de calitate. Echipamentele profesionale HoReCa au și ele rolul lor în prepararea mâncării bune și sănătoase, iar respectarea normelor din domeniu este o cerință indiscutabilă, atunci când vine vorba de siguranța copiilor.

Când primim un astfel de proiect de amenajare a unei bucătării pentru o cantină, bucuria este mare, pentru că avem ocazia să trecem, împreună cu clientul, prin toate etapele unei amenjări de succes. Începem cu partea de consultanță tehnică, pe care o continuăm cu proiectarea 3D a spațiului și a echipamentelor HoReCa, apoi furnizăm echipamentele și ne ocupăm de montarea lor corespunzătoare.

Consultanța tehnică

Am fost invitați să evaluăm spațiul în care se prepară mâncarea pentru copii și să venim cu o propunere de îmbunătățire a procesului tehnologic. Am găsit o mașină de gătit destul de veche, uzată, cu multiple defecțiuni care nu mai puteau fi remediate și o hotă care nu mai corespundea standardelor actuale de siguranță și eficiență.

Împreună cu cei din administrația grădiniței și cu doamnele bucătărese din cadrul bucătăriei, am identificat care sunt necesitățile reale ale acestei bucătării, ce tipologie are meniul zilnic servit copiilor pentru a putea creiona o linie de preparare termică eficientă, cu o capacitate de producție net superioară.

În procesul de consultanță pentru achiziționarea echipamentelor profesionale de bucătărie, după ce am luat în considerare tot procesul de producție, ne-am gândit la cele mai bune soluții.

Alegerea echipamentelor HoReCa potrivite

S-a hotărât înlocuirea hotei vechi cu una profesională, din inox, cu filtre labirint pentru decantarea grăsimilor, dotată cu un ventilator capabil să evacueze aburii și noxele rezultate din ardere.

Ținând cont de specificul bucătăriei, am propus o linie de gătit complexă, cu amplasare centrală, la care se poate lucra în tandem de pe ambele părți.

Aceasta include o mașină de gătit pe gaz formată din două aragaze profesionale, fiecare cu 2 arzătoare cu flacără, 3 plite pe gaz pentru vase de gătit de mari dimensiuni, un grill pe gaz cu suprafață de preparare mixtă și un cuptor electric cu convecție profesional, cu o capacitate maximă de 10 tăvi.

Maparea 3D a proiectului

Pentru a ne asigura că am luat în calcul fiecare detaliu și pentru a discuta specificațiile împreună cu factorii decizionali am creat mai multe machete 3D ale spațiului amenajat, dintre care reprezentanții grădiniței au ales-o pe cea potrivită bucătăreselor lor.

Furnizarea echipamentelor profesionale pentru bucătăria grădiniței

Am avut grijă ca echipamentele să ajungă în siguranță și am ales cele mai performante echipamente de gătit în bugetul agreat.

Linia de echipamente de gătit este de la Gazi, un brand din Slovacia, ce oferă standarde de calitate înalte. Am ales Plite pe gaz linia 700 cu putere de 12 kw, pe dulap deschis. Pentru prepararea alimentelor la grătar avem grill-ul pe gaz de 15 kw, cu suprafața ½ netedă + ½ striată. 

Iar pentru preparatele gătite clasic, pe aragaz, două mașini de gătit cu câte două ochiuri – putere arzătoare 1x5.0 kw + 1x7.5 kw – cu coroană dublă.

Cuptorul de gastronomie ales este produs de Sogeco, în Italia, are o capacitate de 10 tăvi GN1/1, funcționează cu umidificare și convecție. Pentru cuptor a fost comandat si un suport din inox, unde se pot depozita tăvi.

Montarea echipamentelor HoReCa

Montajul și punerea în funcțiune s-au desfășurat rapid și fără impedimente, datorită faptului că am realizat un proiect de amplasare a noilor echipamente în zona de preparare termică amănunțit, în care am stabilit în detaliu toate aspectele tehnice legate de acestea, precum alimentări, canalizări, tubulaturi de evacuare noxe.

Cel mai bine se poate vedea rezultatul final urmărind video-ul de mai jos: 

În urma acestui parteneriat, a rezultat o bucătărie modernă, eficientă, sigură din punct de vedere al utilizării, unde se pot prepara mâncăruri gustoase și diversificate pentru copiii acestei grădinițe. Le mulțumim tuturor celor implicați în acest proiect pentru colaborarea frumoasă!

Avem mai multe articole, pe care vă recomandăm să le urmăriți, care includ spații amenajate de echipa Gastroprofesional, spre exemplu, amenajarea cofetăriei Ana State cu vitrine frigorifice Innova.

Lasă un comentariu
Lasa un răspuns
Vă rugăm login pentru a posta un comentariu.

Cont

Click pentru mai multe produse.
Nu au fost găsite produse.

Meniu

Crează un cont gratuit pentru a salva produsele favorite.

Autentificare