Favorite

Avantajele aparatelor profesionale de preparare a clătitelor

Postat pe03-03-2023

Crepierele profesionale pot fi folosite pentru a găti o varietate de clătite, inclusiv cele americane (pancakes), clătitele franțuzești (crêpes) și cele daneze (aebleskiver). Aceste aparate sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și capacități, ceea ce le face potrivite pentru orice afacere HoReCa, de la restaurante și cafenele până la standuri de mâncare, street-food și catering pentru evenimente private.

O crepieră profesională este o investiție excelentă pentru business-urile HoReCa ce doresc să-și răsfețe clienții cu un desert tradiţional delicios. În funcție de dimensiunea afacerii și de vânzările care pot fi realizate într-o zi, se pot achiziționa două tipuri de crepiere: cele cu o plită și cele cu două. Un alt element de diferenţiere între aparatele pentru preparat clătite este modul de alimentare – există crepiere electrice sau pe gaz.

Pentru târgurile HoReCa, food markets sau evenimente private, o masă frigorifică de preparare cu 2 plite pentru clătite 1210 x 700 x 1330 mm este soluția ideală, deoarece că îți permite să ai în același loc ingredientele, locul de preparare și are totodată un aspect plăcut pentru clienţi.

Avantajele utilizării aparatelor profesionale pentru clătite

Unul dintre principalele avantaje ale utilizării unei crepiere profesionale este că îți permite să economisești timp și bani. Cu o crepieră electrică, poți găti clătite mult mai rapid decât la tigaie. Acest lucru îţi permite să reduci timpul de așteptare pentru clienți și să vinzi mai multe clătite într-un timp mai scurt.

Un alt beneficiu important al utilizării unei crepiere electrice profesionale este că acestea sunt ușor de întreținut și curățat. Majoritatea crepierelor vin cu suprafețe antiaderente care previn lipirea aluatului și sunt ușor de curățat după utilizare.

Crepierele asigură clătite pufoase, de o calitate superioară, uniforme și gătite perfect. Clienţii nu se vor putea sătura de preparatul delicios şi vor reveni pentru porţia a doua.

Tipuri de clătite ce se pot prepara cu ajutorul crepierelor de pe site-ul Gastroprofesional.ro

Clătitele franțuzești sunt similare clătitelor pe care le preparăm și noi românii. Foaia de clătită rezultată va fi rotundă, delicată și fină. Aşa-numitele crêpes pot fi umplute cu varii ingrediente – de la fructe proaspete și frișcă, la brânză, carne, ciocolată sau gem.

Clătitele daneze sunt acele mici clătite rotunde, umplute cu gem. Sunt un deliciu tradițional danez, coapte într-o crepieră rotundă pentru mini clătite, cu compartimente rotunde în care se toarnă aluatul.

Clătitele astfel preparate se servesc umplute cu gem, cremă de vanilie, brânză dulce sau cremă de ciocolată.

Clătitele americane, renumitele pancakes sunt mai pufoase și mai groase decât celelalte două tipuri, fiind adesea servite cu sirop de arțar, unt și fructe. Acestea sunt făcute cu praf de copt, care face ca aluatul să crească în timpul coacerii.

Cost preparare clătite franțuzești

Clătitele se prepară cu ajutorul unei crepiere electrice profesionale cu o plită sau cu două plite.

Clătitele sunt cu adevărat o afacere lucrativă, aducând 400% profit. Vă oferim un exemplu de preț calculat în luna februarie 2023 pentru 10 clătite (5 porții).

Atenție: am calculat costul materiei prime cu produse de calitate, la preț de retail, nu en-gros.

Ingrediente/Costuri

2 ouă – 2 lei

250 g făină albă – 1,5 lei

500 ml lapte rece – 4 lei

100 ml apă minerală –0.1 lei

Ulei pentru prăjit –0,2 lei

300 g Nutella pentru umplut – 10 lei

1 banană – 2 lei

Cost total 10 clătite (5 porții) = 20 de lei

Cost per porție = 4 lei

Preț vânzare per porție: 15-20 de lei

În concluzie, o crepieră electrică profesională poate fi o investiție excelentă pentru afacerile HoReCa. Aceasta te poate ajuta să economisești timp și bani, să oferi clienților o gamă mai largă de opțiuni în meniu și să te diferențiezi de concurență. Crepierele profesionale sunt ușor de utilizat și de întreținut și aduc profit business-ului tău.

Lasă un comentariu
Lasa un răspuns
Vă rugăm login pentru a posta un comentariu.

Cont

Click pentru mai multe produse.
Nu au fost găsite produse.

Meniu

Crează un cont gratuit pentru a salva produsele favorite.

Autentificare