Favorite

Deschiderea unei afaceri cu ciorbe și supe

Postat pe05-04-2023

Business-urile cu mâncare specializată sunt în trend în România. Iar unul dintre cele mai iubite preparate este ciorba, urmată îndeaproape de supă. Românii își amintesc de ciorbele din copilărie și își doresc ca la masa de prânz să mănânce o ciorbă caldă, ca odinioară. Pe acest fond al nostalgiei, afaceriștii au deschis restaurante bazate în special pe ciorbă, alții pe ciorbă și sandvișuri, alții au adăugat chiar și salate sau plăcinte.

Dacă te gândești la o afacere cu ciorbă, ei bine sunt câteva aspecte pe care este bine să le ai în vedere.

Locația

Specificul restaurantelor cu supe și ciorbe este acela că mâncarea este livrată rapid și se consumă repede. Ciorbele sunt gata preparate, păstrate calde, pentru a putea fi gustate oricând este pofta mai mare. O locație într-o intersecție foarte circulată sau într-un complex de clădiri de birouri asigură succesul. Dacă nimeni nu vede locul cel nou cu ciorbă, atunci șansele de vânzare sunt mici.

Rețetele

Rețetele și ingredientele îi fac pe consumatori să revină. Rețetele de obicei se rotesc, pentru a putea avea zilnic o varietate de ciorbe în meniu. În general, o astfel de locație are în medie 9 ciorbe preparate zilnic. Bineînțeles, numărul de ciorbe ține și de vadul locului dar și de preferințele consumatorilor fideli.

Servirea

De foarte multe ori ciorbele sunt cumpărate la pachet, iar servirea și ambalajele fac diferența. Locațiile cu ciorbă au puține mese pentru servire și sunt de obicei amplasate lângă sedii de birouri. De aceea, servirea este cheia. Ambalajele de bună calitate fac ca ciorba să fie păstrată fără să se verse până ce clientul ajunge în birou și o poate savura.

Iar pentru cei ce servesc ciorba în locație, există veselă de cea mai bună calitate. Bolurile din porțelan de la Stalgast sunt preferate de clienți, la fel şi lingurile de inox pentru supă create special pentru restaurante, tot de la firma Stalgast.

Prepararea

Când vine vorba despre prepararea ciorbelor și a supelor, aici rolul cel mai important îl au în primul rând bucătarii pricepuți, dar în același timp și echipamentele profesionale HoReCa. În bucătăriile bistrourilor mâncarea se prepară în cantitate mare, pentru o zi întreagă. De aceea este nevoie de dulapuri frigorifice pentru materie primă, de mese de lucru, de chiuvete, de mașină de prelucrare legume, mai ales că ciorbele conțin multe legume. Una dintre mașinile preferate de clienții noștri pentru tăierea legumelor este mașina de prelucrare legume RG-200, 230V, 0.25kW, 420kg/h, de la Hallde.

Cum românii preferă ciorba de perișoare și multe ciorbe cu carne, pentru prelucrarea cărnii se folosesc mașini speciale de tocat. Mașina de tocat carne de 150-250 kg/h, cu unitate de tocare din fontă, alimentare 230V 22SN.F Fimar Italia este ideală pentru restaurante cu ciorbe și supe, precum și pentru autoserviri.

Alte echipamente profesionale HoReCa de care vei avea nevoie pentru bucătăria restaurantului cu ciorbe sunt mașinile de gătit cu cel puțin patru ochiuri și marmitele, create special pentru prepararea supelor și ciorbelor în cantitate medie, de 50 de litri. Una dintre marmitele pe care le recomandăm bistrourilor cu supe și ciorbe este marmita pe gaz, 50 litri, 15.5 kW, încălzire indirectă, linia 700, Tecnoinox P70IG7.

Menținerea supelor și ciorbelor calde

Unul dintre echipamentele HoReCa profesionale cel mai des întâlnite în bistrourile cu ciorbe este supiera electrică.

Recomandăm contactarea consultanților Gastroprofesional pentru amenajarea bucătăriei bistroului, pentru a putea beneficia de un spațiu aerisit și echipamente profesionale pentru gătit care să fie la îndemână, atunci când ai nevoie de ele, dar și pentru display, astfel încât să fie atrăgător pentru clienți.

În general există un display cu acest gen de supiere electrice de la Stalgast, care mențin supele și ciorbele calde pe parcursul zilei. Acestea au în față etichete cu numele supelor și ciorbelor, astfel încât cumpărătorii pot vedea ce este disponibil în ziua respectivă.

Restaurantele și bistrourile care au ca specific prepararea ciorbelor și a supelor pot fi un succes, pentru că piața cere mâncare sănătoasă, caldă, preparată ca la mama acasă. Este important să iei în considerare toate costurile unei astfel de afaceri, ca să nu ai surprize neplăcute pe parcurs.

Succes în noua afacere!

Lasă un comentariu
Lasa un răspuns
Vă rugăm login pentru a posta un comentariu.

Cont

Click pentru mai multe produse.
Nu au fost găsite produse.

Meniu

Crează un cont gratuit pentru a salva produsele favorite.

Autentificare