Favorite

Cum alegi mașina de gheață profesională pentru afacerea ta?

Postat pe16-09-2023

Indiferent că ai o cafenea care servește multe băuturi cu gheață, că ai un restaurant unde servești vinurile într-o găleată plină de gheață, că pui gheață în băuturile fine sau în ceaiurile cu gheață, servite vara, tipul de echipament ales pentru producerea gheții face diferența. Fiecare tip de gheață are un rol în răcirea alimentelor sau băuturilor și nu toate merg folosite pentru aceleași lucruri. Gheața în variile ei forme și texturi aduce un plus pentru afacerea ta!

Alegerea unui echipament de făcut gheață pentru business-ul tău ține de foarte mulți factori. Pe de-o parte, câtă gheață produce pe zi, care este capacitatea de stocare a gheții, ce tipuri de gheață produce și dacă mașinăria de gheață este eficientă din punct de vedere energetic. În funcție de nevoile localului pe care îl administrezi vei putea alege un aparat de făcut cuburi de gheață adaptat solicitărilor de gheață pe care le ai sezonier sau în tot timpul anului.

Însă, pentru clienții tăi, cel mai importat este să ai tipul de gheață potrivit băuturilor pe care le consumă.

Cuburi de gheață clasice

 

Probabil cea mai cunoscută și populară gheață pentru băuturi, datorită imaginii cuburilor în paharele de whiskey, cuburile de gheață aduc o dezghețare lentă și o răcire foarte bună a băuturilor, astfel încât alcoolul sau sucurile să nu devină foarte diluate, ci doar reci.

Cuburile de gheață sunt și acestea de mai multe feluri. Cele masive, potrivite pentru băuturi alcoolice în cantități mici și cele de o dimensiune redusă, folosite pentru cocktailuri, unde este nevoie să încapă mai multe cuburi în pahar, care să răcească repede băutura alcoolică sau ne alcoolică.

Una dintre mașinile de cuburi de gheață clasice este mașina M-400 produsă de Masterfrost în Grecia, capacitate 40kg/24h, depozit 16-18kg.

Gheață tip nugget

Gheața nugget este cunoscută și drept gheață crunchy sau gheață ce se poate mesteca, fiind crocantă, datorită dimensiunilor mai mici. Este adesea folosită în băuturi tip smoothie, pentru că preia ușor gustul ingredientelor, dar și în cafele sau în cocktailuri.

Deși cel mai des asociem băuturile cu gheața, în cazul gheței tip nugget, aceasta este ideală pentru servirea variilor preparate, cum ar fi stridii, de exemplu sau în prezentarea variilor pești înainte de alegerea acestora de către clienți pentru a fi preparați.

Unul dintre aparatele pentru prepararea gheței tip nugget este Nugget EN50W NG de la firma Eurofrigorce are funcție de răcire cu apă, un consum de 5 litri de apă per kg de gheață, o capacitate de producție de 55 kg de gheață pe zi și permite depozitarea a 10 kg de gheață.  

Gheață tip bullet (glonț)

Când vorbim de cocktailuri din varii băuturi amestecate, gheața de tip glonț sau cilindru este ideală. Dimensiunile pot varia, în funție de echipamentul profesional pentru gheață ce va fi folosit, însă în general, gheața din glonț este de dimensiuni mai mici față de cuburile tradiționale, de aceea este utilizată pentru a umple paharele, dar fără să fie diluată băutura. La Gastro Profesional avem foarte tipuri de mașini de gheață tip glonț sau cilindrupentru că este o gheață ce poate fi folosită în multe scopuri, se poate și sparge ușor, iar aparatele livrează un volum mare de gheață.

Cele trei componente: răcire, aspect și diluare fac din gheață un aliat de nădejde al business-urilor HoReCa. Pentru a lua cea mai bună decizie în funcție de cost și eficiență atunci când alegi mașina de gheață pentru restaurant, bar sau hotel, consultanții noștri îți stau la dispoziție cu cele mai bune sfaturi.

Lasă un comentariu
Lasa un răspuns
Vă rugăm login pentru a posta un comentariu.

Cont

Click pentru mai multe produse.
Nu au fost găsite produse.

Meniu

Crează un cont gratuit pentru a salva produsele favorite.

Autentificare