Favorite

Afacerea cu pâine – Malaxoarele care țin brutăria mereu în trend!

Postat pe02-12-2023

Un business centrat pe crearea și vânzarea pâinii este aproape întotdeauna de succes, pentru că cererea este masivă, iar oamenii sunt încântați de rețete noi și de a mânca o pâine de calitate.

Pe piață există pâine de foarte multe tipuri, însă, din păcate, de foarte multe ori etichetele abundă de ingrediente, în contextul în care pâinea este un aliment simplu, cu puține ingrediente de bază de adăugat în malaxorul de aluat. Fie că este vorba de vânzarea de pâine artizanală, pâine turcească, pâine cu maia sau de o brutărie tradițională românească ori franțuzească, pâinea va fi mereu apreciată.

Există varii trenduri în panificație, ce se pot observa şi pe piaţa din România. Dacă în anii ’90 malaxoarele de pâinea făceau, cu precădere, pâine pe vatră, pâine turcească și franzelă, în anii ulteriori au urmat multe schimbări și au sosit multe influențe; astăzi românii mănâncă lipie, ciabatta, pâine cu semințe, pâine dietetică, pâine fără sare, pâine cu cartofi, pâine fără gluten, pâine feliată, pâine prăjită, baghete și chifle, chiar și bagels sau buns – acele chifle de diverse forme, specifice hamburgerilor sau hot dogs. Indiferent de formă sau reţetă, un lucru nu s-a schimbat... pâinea este alimentul ancestral, mereu prezent pe mesele noastre, ale românilor. Acest lucru se poate observa şi în bogăţia proverbelor, a zicalelor şi a expresiilor cu conotaţii pozitive ce conţin cuvântul “pâine”: “a fi bun ca pâinea”, “a se vinde ca pâinea caldă”, “pâinea cea de toate zilele”, “a-şi scoate pâinea”.

Totuși, business-urile de succes știu că pe cât de importante sunt ingredientele, pe atât de mult contează şi rețetele, brutarii, echipamentul profesional pentru brutării, malaxoarele de aluat, cuptoarele şi dospitoarele de aluat. Rețetele de pâine reprezintă secretul oricărei afaceri de panificație, însă fără ca aluatul să fie amestecat şi frământat corespunzător, pâinea nu va avea consistența și gustul dorite.

Avantajele malaxoarelor de aluat pentru business-urile de panificație

Malaxoarele pentru aluat au capacitate diferită, în funcție de masa de aluat dorită – 5, 8, 12, 17, 25, 35, 42 sau 50 de kg. Mai mult, există malaxoare cu bol detașabil sau bol fix. Malaxoarele permit brutarilor să prelucreze cantități mari de aluat într-un timp scurt, ceea ce crește capacitatea de producție.

Amestecarea corespunzătoare a aluatului ajută la dezvoltarea și activarea glutenului, aspect important pentru textura și structura produselor de panificație.

Un alt avantaj al utilizării unui malaxor profesional pentru pâine este versatilitatea, aparatul putând fi folosit pentru realizarea mai multor rețete de produse de panificație. Practic, cu un singur malaxor se pot face foarte multe produse şi trebuie avut în vedere doar timpul de amestecare pentru fiecare rețetă în parte.

Prin utilizarea malaxoarelor de aluat, brutarii pot elimina sau reduce semnificativ efortul fizic asociat frământării manuale a aluatului, ceea ce le permite să se concentreze pe alte aspecte ale producției.

Folosind malaxoarele pentru aluat, pâinea are gust şi textură de o calitate superioară.

Acestea sunt câteva motive importante pentru care malaxoarele de aluat sunt esențiale în brutării, iar rolul lor este vital în procesul de realizare a produselor de panificație de înaltă calitate.

Pâinea are o cerere mare. Majoritatea oamenilor, indiferent de vârstă, cultură sau preferințele dietetice, consumă în mod regulat pâine. De aceea, afacerile cu pâine adaptate locului și tendințelor vor avea mereu succes.

Lasă un comentariu
Lasa un răspuns
Vă rugăm login pentru a posta un comentariu.

Cont

Click pentru mai multe produse.
Nu au fost găsite produse.

Meniu

Crează un cont gratuit pentru a salva produsele favorite.

Autentificare