Favorite

Aragaz pe inducţie sau pe gaz? Ce alegem pentru restaurantul nostru?

Postat pe22-07-2024

Aflată în centrul bucătăriei, mașina de gătit este echipamentul profesional cel mai utilizat de către bucătari – de la novici, până la chefi cu multe stele Michelin. Fie că este cu 4 arzătoare, cu 6, cu 2, așezată pe un banc de lucru, cu sau fără cuptor, în jurul mașinii de gătit se construiește întreaga bucătărie, suprafețele de lucru, de depozitare și zonele de prelucrare a alimentelor.

Astăzi ne vom referi la diferențele dintre aparatele de gătit profesionale pe gaz, respectiv electrice, prin inducție. Ambele variante de mașinării pot fi potrivite în bucătăriile restaurantelor, însă fiecare are anumite particularități.

Cum alegem aragazul pentru business-ul HoReCa?

În primul rând, este foarte important să ne gândim cine va folosi acest echipament profesional pentru restaurante. Credem că este bine să fie implicat şi bucătarul chef în alegerea mașinii de gătit. Dacă este obișnuit să gătească pe gaz, probabil alegerea se va orienta spre acest tip de produs. În cazul în care realizează preparate atât pe gaz, cât și pe plite electrice, se poate construi un banc de lucru special cu mai multe tipuri de plite.

În al doilea rând, spațiul pe care îl avem pentru bucătărie impune atât dimensiunile mașinii profesionale de gătit, cât și tipul acesteia. Un spațiu limitat va impune, de exemplu, mai puţine arzătoare; în plus, este de preferat un aparat de gătit cu inducție, pentru a reduce căldura excesivă dată de flacăra directă.

Nu în ultimul rând, decizia de a cumpăra un aragaz pentru restaurant – fie pe gaz sau pe inducție – depinde și de accesul la gaze sau dacă ne aflăm într-o zonă în care sunt frecvente căderile de curent.

Luând toate cele de mai sus în considerare, să vedem ce este specific fiecărui tip de aragaz profesional.

Mașinile de gătit pe gaz

- Robustețe și durabilitate:

Aragazele profesionale pe gaz sunt construite pentru a rezista la utilizarea intensă din bucătăriile restaurantelor. Acestea sunt realizate din materiale durabile și au o construcție rezistentă, pentru a face față solicitărilor ridicate.

- Compatibilitate cu diferite tipuri de vase de gătit:

Aragazele pe gaz sunt concepute pentru a fi compatibile cu o gamă largă de vase de gătit, inclusiv cele din oțel inoxidabil, aluminiu şi fontă.

- Flacără deschisă:

Mașinile de gătit pe gaz utilizează flacără deschisă pentru încălzire, permițând bucătarilor să vadă și să controleze direct focul. Acest aspect oferă un control mai mare asupra procesului de gătire.

Aragazul profesional pe inducție

- Viteza de încălzire:

Plita cu inducție poate încălzi vasele de gătit foarte rapid, un aspect important în restaurante, unde timpul de preparare este esenţial.

- Siguranță:

Suprafața de gătit rămâne relativ rece în afara zonei în care se află vasul de gătit, minimizând riscul de arsuri accidentale.

- Curățare ușoară:

Suprafața de ceramică a mașinilor de gătit pe inducție este netedă și ușor de curățat.

- Utilizarea vaselor speciale:

Pentru a putea folosi acest tip de aragaz pe inducție, este nevoie de oale și vase speciale, cu baza din fier sau din materiale la care s-a adaugat și un strat magnetic.

Indiferent de aragazul ales, cel mai important este ca mâncarea să iasă gustoasă și rețetele să poată fi păstrate mereu la calitate maximă, pentru ca oaspeții să revină mereu cu drag.

Vă stăm la dispoziție pentru orice întrebare legată de mașinile de gătit. Puteţi apela cu încredere la serviciul nostru de consultanță, pentru a crea și planifica spațiul ideal pentru gătit în bucătăria restaurantelor, cantinelor, pizzeriilor și cofetăriilor.

Vă invităm să descoperiţi unul dintre proiectele de amenajare ale Gastroprofesional: https://gastroprofesional.ro/blog/20_echipamente-profesionale-pentru-bucataria-unei-gradinite-din-bacau.html.

Lasă un comentariu
Lasa un răspuns
Vă rugăm login pentru a posta un comentariu.

Cont

Click pentru mai multe produse.
Nu au fost găsite produse.

Meniu

Crează un cont gratuit pentru a salva produsele favorite.

Autentificare